Concept | Auteurs | Boeken | Partners | Kalender | Foto's | Inschrijven

 
logo Lezen op Zondag
 
   
 

 
   

Lezen op Zondag | 16-09-2007

 
 

Auteur | Carl Bernstein

 

Carl Bernstein (°1944) was onderzoeksjournalist bij The Washington Post. Samen met Bob Woodward werd hij wereldberoemd door zijn verslaglegging van het Watergate-schandaal, dat leidde tot de val van Richard Nixon. Samen met Woodward schreef hij twee boeken over het schandaal: 'All the President's Men' (Pulityzer Prize) en 'The Final Days'. Samen met Marco Politi schreef hij 'His Holiness, John Paul II and the History of Our Time'. Ook schreef hij 'Loyalties', over zijn ouders gedurende het McCarthy-tijdperk. Hij woont met zijn vrouw in New York.

 

Een vrouw aan de Macht. Het leven van Hillary Rodham Clinton

 

In deze onthullende biografie schetst de legendarische journalist Carl Bernstein een objectief, onafhankelijk en scherp beeld van een van de machtigste vrouwen ter wereld: Hillary Rodham Clinton. Hij analyseert haar fascinerende levensloop en carrière, waarin zij bereid was enorme risico's te nemen.

Hillary groeide op in het Midden-Westen, met een moeder die haar koesterde en een zeer strenge vader die veel hardvochtiger was dan Hillary zelf ooit heeft toegegeven. Bernstein schetst de ontwikkeling van haar diepe religieuze gevoelens, haar intellectuele vorming, de invloeden van Martin Luther King jr. en haar betrokkenheid bij de politieke en sociale veranderingen in de jaren zestig, die uiteindelijk leidden tot haar grote wens de wereld te veranderen.
Bernstein geeft inzicht in het turbulente huwelijk van de Clintons en in de rol van Hillary bij het succes van haar man. Hij toont aan hoe belangrijk zij was voor de triomfen die Bill vierde, maar evenzeer bij de moeilijkheden waarin hij keer op keer terechtkwam, met als dieptepunt de emotionele en politieke chaos van de affaire-Lewinsky.

Hillary's einddoel is het presidentschap van Amerika. Deze biografie leert ons wat we van haar kunnen verwachten.