Concept | Auteurs | Boeken | Partners | Kalender | Foto's | Inschrijven

 
logo Lezen op Zondag
 
   
 

© Marco Mertens

 
   

Lezen op Zondag

 
 

Auteur | Hans Bourlon

 

Hans Bourlon (1962) is medeoprichter en CEO van productiehuis Studio 100. Ooit begon hij als producer van Samson en Gert. Hij is tevens een begenadigd columnist. In 2017 publiceerde hij het boek De blik van Bourlon.

 

De blik van Bourlon

In De blik van Bourlon gunt de gedreven ondernemer ons met veel gevoel voor humor en zelfrelativering een inkijk in zijn leven als CEO. Bourlon zoekt al schrijvend waar het echt om draait in het leven. Hij deelt met de lezer ontroerende inzichten over zijn jeugd, je leert zijn collega’s kennen en ontdekt hoe het er achter de schermen van Studio 100 aan toegaat. Dit boek brengt je aan het lachen, bezorgt je een krop in de keel en stemt je tot nadenken.
De illustraties zijn van Randall Casaer. Randall Casaer (1967) is een tekenaar-schrijver, illustrator en cabaretregisseur. Zijn tekeningen zijn regelmatig te zien in de geschreven pers (De Morgen, De Standaard, Humo).

De tijdreiziger

Wat als je een neanderthaler ontmoet in een zoo vol uitgestorven diersoorten? Wat als je koeien, varkens en kippen niet meer mag doden om op te eten? Wat als mensen die lang geleden werden ingevroren weer tot leven komen? Wat als je verliefd bent op iemand die er dertig uitziet maar eigenlijk negentig is? Wat als een ruimtereiziger afscheid neemt van een vrouw en kind omdat hij eeuwenlang onderweg zal zijn naar een andere planeet? Als een volleerd tijdreiziger pendelt de auteur tussen 2033, 2048 en 2081. Met veel fantasie maar tegelijkertijd gebaseerd op de huidige wetenschappelijke ontwikkelingen beschrijft hij hoe dat leven er in de toekomst kan uitzien. Of juist niet.

Illustraties: Penelope Deltour studeerde illustratie aan Sint Lucas in Gent. Papier, gom en potlood, meer heeft ze niet nodig om een verhaal te vertellen. Haar stijl is dromerig maar realistisch. De tijdreiziger is haar eerste publicatie.