Concept | Auteurs | Boeken | Partners | Pers | Kalender | Foto's | Inschrijven

 
logo Lezen op Zondag
 
   
 

 
   

Lezen op Zondag | 03-06-2012

 
 

Auteur | Patrick Conrad

 

Patrick Conrad (1945) is scenarioschrijver, regisseur, dichter en misdaadromanschrijver. Hij was een van de medeoprichters van het Antwerpse dichtersgenootschap Pink Poets. In 2009 verscheen Getande raadsels, een portret van zijn vriendschap met Hugo Claus. De aap van God werd genomineerd voor de Hercule Poirotprijs en voor de Diamanten Kogel. Zijn misdaadroman Starr kreeg de Diamanten Kogel 2007. In 2010 verscheen de roman noir Perdida’s droom en in 2012 zal De geur van de maan verschijnen.

 

Perdida's droom

Tijdens een routineonderzoek loopt privédetective John Van Dyck toevallig een jonge dakloze vrouw tegen het lijf die zich blijkbaar niets meer van haar verleden herinnert. Gefascineerd door dit geheimzinnige wezen verwaarloost Van Dyck de lopende zaken en neemt hij Perdida onder zijn bescherming. Maar zijn beschermeling weet hem steeds opnieuw te ontglippen en naarmate zijn bezeten zoektocht naar haar identiteit vordert, verliest John Van Dyck gaandeweg zijn eigen identiteit.

 

 

 

Moco

Harry Kramer komt te laat als hij bij de eeuwwende zijn moeder gaat bezoeken: ze ligt dood op straat, onder het open raam van haar appartement. Harry gelooft niet aan zelfmoord. Maar wie en waarom zou iemand een weerloos, kreupel oudje door het raam gegooid hebben? Harry gaat op zoek naar het enigmatische verleden van zijn moeder. Intussen vindt hij troost bij Adiouma, stripteaseuse in de Malibu op de Linkeroever, en verstrooiing in zijn werk als fotograaf van spectaculaire en morbide snapshots, waarvoor de hoofdredacteur van Shock hem goed geld betaalt. Wanneer de Malibu uitbrandt, neemt hij Adiouma in huis. Inmiddels is ook Moço, de geheimzinnige landloper die hij in het park bij de flat van zijn ma leerde kennen, onverklaarbaar verdwenen.

 

 

 

Residentie Van Artevelde

Dagelijks kijkt galerijhouder Bernard Steveniers uit op Residentie van Artevelde, een stijlloos flatgebouw aan de Antwerpse Minderbroedersrui, vol haast onzichtbare bewoners. Stadsgids Castelijns overtuigt Bernard om Arteveldes herkomst te ontdekken en om ’s nachts op zoek te gaan naar ingangen bij de overburen via de onderaardse ruien. Maar dan verdwijnt Castelijns en vertoont Bernard zich niet meer in zijn stamkroeg De Twee B’s. Zijn goede vriendin, Claude de Man, inspecteur bij de Antwerpse recherche, zoekt hem bezorgd thuis op en ontdekt zijn gruwelijk verminkte lichaam.