Concept | Auteurs | Boeken | Partners | Kalender | Foto's | Inschrijven

 
logo Lezen op Zondag
 
   
 

© Belga

 
   

Lezen op Zondag

 
 

Auteur | Leo Neels

 

Leo Neels (1948) is jurist, en was actief als advocaat (1975-2003) en als professor (1980-2018) in Media- en Communicatierecht (KULeuven en UAntwerpen). Hij is lid van de Senaat van de KULeuven, Fellow van de VUB en algemeen directeur van de onafhankelijke denktank Itinera. Een plan voor het land werd geschreven door een team van fellows van Itinera: Leo Neels, Marc De Vos, Ivan Van de Cloot, Johan Albrecht, Jean Hindriks, Simon Ghiotto, Paul Becue en Cind Du Bois.

 

België, fantastisch farmaland

De farmasector is het best bewaarde geheim van België. Het is één van de weinige sectoren waarin België tot de absolute wereldtop behoort. In België, fantastisch farmaland brengt Leo Neels een authentiek verhaal van meer dan tien jaar aan de top van de farmaceutische sector. Als insider schrijft hij op het scherp van de snee over de thema's van leven, ziekte en dood enerzijds en economische wetmatigheden anderzijds. Het resultaat is een genuanceerd boek over geneesmiddel en markt, met aandacht voor de sterkten en zwakten van bedrijven en overheden.

Een plan voor het land

België is een welvarend land om in te leven: gemiddeld genieten de inwoners van redelijke welstand en geluk, er zijn geen zorgwekkende veiligheidsproblemen en verkiezingen verlopen meestal zonder grote incidenten. Toch moet het land zich wapenen tegen zelfgenoegzaamheid: in vergelijking met buurlanden scoort België immers middelmatig. Andere landen groeien sneller en staan positiever tegenover ondernemersinitiatief, het onderwijs verloor zijn toppositie, en het overheidsapparaat kan efficiënter en performanter. En dat terwijl België een groot potentieel heeft om het beter te doen. Een plan voor het land maakt de analyse en brengt de puzzelstukken bijeen van de oplossing.