Concept | Auteurs | Boeken | Partners | Kalender | Foto's | Inschrijven

 
logo Lezen op Zondag
 
   
 

© Tessa Posthuma de Boer

 
   

Lezen op Zondag

 
 

Auteur | P.F. Thomése

 

P.F. Thomése (°1958) baarde in 2008 opzien met zijn controversiële roman Vladiwostok!, die genomineerd werd voor de AKO Literatuurprijs en op de shortlist van de Gouden Uil kwam. Internationaal brak hij door in 2003 met Schaduwkind, dat in twintig landen werd uitgebracht en wekenlang in de top-tien stond. Hij debuteerde in 1990 met Zuidland, waarvoor hij de AKO Literatuurprijs kreeg.

 

De weldoener

Sierk Wolffensberger, een gefaalde dirigent, staat centraal in deze roman. Zijn hele leven is een klucht. Zijn huwelijk is niet meer dan een opgefokt circus, zijn zoon maakt zich kundig in het naaien van alles wat zijn pad kruist en zijn carrière als geniale componist ziet hij steeds verder van zich wegglijden. De alledaagse gang van zaken wordt compleet ondersteboven gehaald wanneer hij toevallig stuit op een meisje dat zich van kant probeert te maken. Hij redt het meisje van een gewisse dood en er groeit een speciale band tussen het meisje en haar redder. Bovendien blijkt zij dan nog de dochter te zijn van de beroemde componist Lou Wehry. Wanhopig probeert Sierk zich aan het meisje vast te klampen.

 

 

 

Vladiwostok!

Vladiwostok! is een real life roman over politiek, media, seks en zogenaamde vriendschap. Het boek werd genomineerd voor de Gouden Uil Literatuurprijs en de AKO Literatuurprijs. Nu is het ook verkrijgbaar in het handige dwarsliggerformaat!

 

 

 

 

 

 

De onderwaterzwemmer

Bij de nachtelijke oversteek naar bevrijd gebied, in het laatste oorlogsjaar, raakt de veertienjarige Tin van Heel zijn vader kwijt. Een nacht en een dag en een avond blijft de jongen in de uiterwaard waken, turen, zoeken, maar zijn vader komt niet meer boven water. Als dertig jaar later, tijdens een Afrikaanse reis met zijn vrouw, het noodlot opnieuw dreigt, voelt hij dat de tijd gekomen is om alles recht te zetten. De onderwaterzwemmer is een spannende en aangrijpende roman over onherstelbaarheid van verlies en schuld daarover. En over redding, die komt wanneer je haar niet verwacht – maar die, onder water, steeds met je is meegezwommen.