Concept | Auteurs | Boeken | Partners | Pers | Kalender | Foto's | Inschrijven

 
logo Lezen op Zondag
 
   
 

© Koen Broos

 
   

Lezen op Zondag

 
 

Auteur | Bart Van Loo

 

Bart Van Loo (1973) schrijver en conferencier heeft zich de voorbije jaren ontwikkeld tot een zeldzaam dubbeltalent. In De wereld draait door slaagt de francofiel er telkens in om Matthijs Van Nieuwkerke met open mond te laten luisteren en in het theater trekt hij volle zalen. Maar in de eerste plaats is Van Loo natuurlijk de auteur van de geprezen Frankrijktrilogie en van de bestseller Chanson.

 

Elsschot, Antwerpen & Coraline

Bart Van Loo is dol op Franse literatuur. In Parijs stuit hij tegelijkertijd op een vertaling van Villa des Roses en een mysterieuze Parisienne, Coraline. Die dubbele ontmoeting vormt het begin van een spannende zoektocht naar het antwoord op enkele prangende vragen. Hoeveel weegt het Verzameld werk van Willem Elsschot? Heeft de peetvader van de Vlaamse roman werkelijk plagiaat gepleegd? Is dit boek een liefdesverhaal of een literaire wandeling? Vinden de twee helden wat ze zoeken in de straten van het huidige Antwerpen? En vooral: wie is Coraline?
In 'Elsschot, Antwerpen en Coraline' schetst Bart Van Loo een verrassend portret van de gevierde auteur van 'Kaas' en bekijkt hij Antwerpen door een Franse bril. Fotograaf Alain Giebens maakt er een onweerstaanbaar beau livre van.

 

Napoleon. De schaduw van de revolutie

Napoleon fascineert. Maar hij roept ook enorm veel vragen op. Hoe kwam het dat een onbekende Corsicaan erin slaagde om de Franse bevolking ervan te overtuigen dat hij de man was op wie iedereen zat te wachten? Bart Van Loo gaat op zoek naar de mens achter de mythe. Hij vindt antwoorden in de boeiende en uiterst woelige periode van de Franse Revolutie, toen de oude wereld verging en alles anders werd. De Franse Revolutie en Napoleon: de twee het meest tot de verbeelding sprekende homerische verhalen uit de westerse geschiedenis in een bevattelijke en meeslepende vertelling.

 

Bleu Blanc Rouge

Op onweerstaanbare wijze heeft Bart Van Loo zijn ‘Frankrijk voor beginners’ gemaakt: Bleu Blanc Rouge. Een boek met tachtig heldere, amusante en voor iedereen herkenbare vragen over Frankrijk. Om het nog mooier te maken zit er bij deze kleurig ge├»llustreerde editie een unieke cd vol hartverwarmende Franse chansons, samengesteld door Bart Van Loo.